Ultimata morotskakan
2 dl morotspuré (2-3 medelstora morötter)
4 dl vetemjöl
3½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter (dessa uteslöt jag)
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Glasyr
200 cream cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Koka morötterna mjuka och mixa till puré. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i olja och ägg. Tillsätt (valnötter,) kokos, morotspuré och ananas och rör om väl.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter tills en provsticka är torr. Låt svalna, gör glasyren och bred på. Vi dekorerade även med kokosflingor samt mandelmassemorötter och gjorde det extra festligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar