fredag 22 januari 2010

Fyllda paprikor med bulgur

Den här bilden har legat och skräpat i min matmapp länge nu. Vi åt det för ett tag sen när vi hade vänner på besök. En gammal klassiker i lite ny tappning. Istället för ris tog vi fullkornsbulgur vilket går precis lika bra! Originalreceptet kommer från kokboken "Mat för stora och små" men vi gjorde lite småjusteringar.

Fyllda paprikor till 4 personer
4 stora paprikor i valfri färg
2 charlottenlökar
400 g nötfärs
1 ägg
2 dl kokt bulgur (gärna fullkorn)
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar
½ burk krossade tomater
1-2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skär toppen av paprikorna och rensa ur dom. Hacka löken och blanda med färs, ägg, bulgur, paprikapulver och oregano. Salta och peppra och rör i de krossade tomaterna. Fyll sedan paprikorna med röran och pensla utsidan med olivolja. Baka i ugn i ca 1 timme utan lock. Sätt på locken de sista tio minuterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar