tisdag 15 september 2009

Laxgratäng med ädelost och broccoli

En påse öppnade valnötskärnor har legat i kylskåpet ett tag nu så det var dags att göra något av dem. Det fick bli en gratäng med pasta, lax, ädelost och broccoli, mumsigt! Så här gjorde jag:

Ingredienser:
ca 400 g pasta
400 g lax skuren i bitar
ca 300 g fryst broccoli
1 st Kvibille ädelost
1 st Kelda pastasås "Four cheeses"
1 dl hackade valnötter


Koka upp pastan och broccolin enligt förpackningen (jag brukar göra detta i samma kastrull, slänger i broccolin på slutet och låter det koka upp igen för att spara lite disk). Smörj en ugnsform och häll ner pastan och broccolin där i.
Medan pastan puttrar på spisen steker du upp laxbitarna i en stekpanna. Krydda med lite salt och citronpeppar efter smak och häll sedan laxen över pastan och broccolin.
Blanda samma ostsåsen, smulad ädelost och hackade valnötter och häll sedan blandningen över laxen. In i ugnen på 200 grader i 20 minuter servera med en fräsch sallad, hur gott som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar