torsdag 17 december 2009

Blomkålskrona med köttfärs

Detta är en vardagsrätt som ser lite lyxig ut med ett helt blomkålshuvud tronande i mitten. Receptet är taget från Linn Larssons Kokbok för kära men jag har lade till lite köttfärs, tyckte att 300 gram blev för lite för fyra personer. Jag tillagade den utan salt så att även lilleman skulle kunna äta och så saltade vi vuxna vid bordet, gick jättebra och blev jättegott. Åtminstone för en sån som jag som älskar blomkål!

Blomkålskrona med köttfärs
1 blomkålshuvud (inte alltför stort, måste få plats i en kastrull)
500 g nötfärs
1 råriven potatis
1 ägg
1 dl persilja
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
2 tomater
salt och peppar

Koka huvudet i 10 minuter i lättsaltat vatten (eller skippa saltet om småbarn ska smaka). Blanda köttfärs, potatis, ägg, persilja, grädde, salt och peppar och tryck ut i botten av en ugnssäker form. Tryck ner blomkålshuvudet i mitten, strö över ost och placera ut skivade tomater. Gratinera långt ner i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar