
Av kokosen gjorde jag ett laxtäcke och grillade laxen i ugnen, serverade med kokt potatis, kall yoghurtsås och sallad, mums!
Till laxtäcket:
1 dl kokos
1 msk citronjuice (lime hade passat än bättre)
salt
ingefära
koriander
Lime Pepper
lite socker
Lägg kokosen i en liten bunke och slå på vatten så det precis täcker och låt kokosen ligga i blöt en stund och svälla. Häll bort vattnet kring kokosen (och spara den gärna till såsen). Blanda sedan kokosen med kryddorna ovan och bre på laxen. Jag har ingen aning om hur mycket jag använde av respektive kryddor utan testade mig fram tills det smakade gott. In i ugnen i 200 grader i kanske 20 minuter.
Under tiden gjorde jag sås på det överblivna kokosvattnet. Här rörde jag i turkisk yoghurt, salt, massor med Lime Pepper-krydda och lite lite farinsocker. Smaskens!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar