söndag 24 januari 2010

Rödbetsbröd

Igår gjorde jag en ny variant på det gyllene honungsbrödet. Det fick bli rivna rödbetor i och smeten blev alldeles rosa när jag hade rört ihop den. Tyvärr så blev inte det färdiga brödet rosa också och tyvärr så missade jag lite med brödstickan. I mitten var det inte riktigt färdigt... =( Syns inte på bilden då det bara var i mitten-mitten det gällde så de flesta skivorna blev okej i alla fall. Och goda!

Rödbetsbröd
9 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl fil
1 rejäl matsked honung
3 rivna rödbetor

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop torra ingredienser och sedan fil, honung och rödbetor. Smörj en brödform och klicka i. Grädda i ugn i ca 40 minuter. Täck över med bakplåtspapper efter en liten stund så brödet inte bränns. Testa med sticka så det är färdiggräddat.

Förresten så hade jag inte skrivit fel mailadress till Middagsfrid. Första leveransen kommer om några veckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar