fredag 2 oktober 2009

Tuppkaka


Jag blev gottesugen igår och svängde ihop enklast möjliga, en tuppkaka! Receptet har jag fått från en klasskamrat i mellan- eller högstadiet och det har bakats otaliga gånger. I min receptbok har jag skrivit: "Mumsig!" vilket är helt korrekt. Den är också oerhört enkel att göra. Det är bara fyra ingredienser, kladdar bara ner en kastrull och en kakform och är färdig på en halvtimme. Till råga på allt smakar den precis som en vit kladdkaka!

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält 75 g smör eller margarin i en kastrull (gärna lite extra till formen också). Rör i
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Smörj en form och bröa den. In i ugnen i ca 25 minuter, inte mer! Kakan ska bli härligt seg i mitten och kan ätas både varm och kall.

1 kommentar:

  1. kakan står i ugnen, ska bli spännande att se om denna enkla kaka kan få smaklökarna att hoppa i avancerade konstallationer!

    SvaraRadera