söndag 25 oktober 2009

Mangokyckling

Idag har jag testat ytterligare ett recept från Coops tidning Mersmak (ni minns kanske mellisglassen som gick hem hos oss vuxna?) och det var supergott! En kycklinggryta med mango som ni måste testa! Starkt och friskt på samma gång, undrar om det är mango chutneyn som gör hela grejen?

Ingredienser:
600 gram kycklingfilé
salt och peppar
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ msk soja
1-2 tsk sambal oelek
1 purjolök, strimlad
2 msk mango chutney
2 creme fraiche
1 färsk mango eller 150 gram fryst, tärnad mango

Bryn kycklingen runt om, salta och peppra. Häll på vatten, tillsätt buljongtärning, soja och sambal oelek och småkoka under lock i 15 minuter. Tillsätt purjolök, chutney och creme fraiche och koka upp (här tillsatte jag även ett par matskedar mjöl och redde såsen lite). I med mangon precis innan servering och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar