lördag 17 oktober 2009

Varm chokladpudding med knäckigt täcke

Nu har jag gjort den, min första utmaning, Varm chokladpudding med knäckigt täcke. Ganska coolt faktiskt, att man med så enkla medel fick något som liknande en creme brulé. Smeten liksom skiktade sig och det blev faktiskt ett knäckigt täcke över chokladpuddingen. Gott, men nog inte så gott att jag kommer att göra om det. För er som vill testa själva kommer receptet här:

50 g valnötter
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl ljus sirap
2 ägg
3½ dl mjölk
ev. 2 msk cognac, rom eller apelsinjuice (jag tog Cointreau)
3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao

Smörj lätt en ugnsfast enlitersform. Hacka valnötterna. Rör smör och sirap smidigt och vispa därefter ner äggen. Vispa ner mjölken och tillsätt sedan valnötterna och eventuell smaksättning. Sikta ner mjöl och kakao i smeten och vispa ihop till en tunn, jämn smet. Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter i 175 grader. Servera varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar