måndag 23 november 2009

Enkel tomatsoppa

Den absolut vanligaste soppan hemma hos oss är en superenkel tomatsoppa. Första gången som jag bjöd C på den berättade han efteråt att han egentligen inte gillade tomatsoppa men att denna var undantaget (han sa inget innan för han var nykär...). När vi åt av det syrianska brödet häromkvällen så serverades det också tomatsoppa till. I vanliga fall tar vi om och tömmer nästan soppan på två personer, brukar bli lite över lagom till ett mellanmål. Den här gången åt vi bröd med liite soppa till. Det var absolut inget fel på soppan, bara det att brödet är så himla gott!

Enkel tomatsoppa
½-1 lök
1-2 msk vetemjöl
1 burk krossade tomater (gärna smaksatt)
lika mycket vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
örtkrydda (rosmarin, basilika, salvia etc.)
ev. lite grädde

Hacka löken och fräs i kastrull en liten stund så de mjuknar. Häll i mjölet och mosa in i löken. Häll i en burk med krossade tomater och sedan lika mycket vatten till plus en buljongtärning. Låt koka i en kvart och smaka av med salt och valfria kryddor. Har du grädde hemma så blir det en rund och god smak med en liten slatt i de sista minutrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar