Till ca 30 biscotti:
100 g sötmandel
75 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
skal av 1 apelsin
½ vaniljstång
0,25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala sötmandlarna (detta tog rätt lång tid för mig så nästa gång testar jag nog med skal på). Rosta dem i ugnen tills de fått färg i ca 5 minuter. Hacka mandlarna och pinjenötterna grovt.
Blanda hackade nötter, vetemjöl, strösocker, rivet apelsinskal, delad och urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt i en skål (enligt Leila på en ren bänkskiva).
Rör i äggen och knåda till en deg. Forma två avlånga rullar och lägg på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, provskär och se om de är genomgräddade. Ta ut längderna och låt svalna något. Sänk ugnstemperaturen till 120 grader. Skär längderna i 1 cm stora bitar och in med dem igen i ugnen tills de är helt torra i ca 25 minuter.
De är verkligen supergoda! Jag gjorde hennes saffransbiscotti förra julen och gav bort i små påsar till nära och kära. Väldigt uppskattat och smarrigt :)
SvaraRadera