måndag 2 november 2009

Mumsiga matmuffins


Det har varit en del flyttning på sistone och som jag nämnde i ett tidigare inlägg så gjorde jag matmuffins att ha under en flyttpackardag. De blev riktigt goda och rekommenderas varmt till mellanmål eller picnic. Det här behövs till 16 stycken:

100 g smör
250 g lättkesella
3 ägg
2 dl mjölk
8 dl mjöl av valfri sort (jag blandade med vetemjöl, vetekli, dinkelmjöl och rågsikt)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

100 g Onsalakorv (eller annan god korv)
½ dl soltorkade tomater
½ dl fetaost
½ dl svarta oliver
½ kruka basilika

Smält smöret och blanda med kesella, ägg och mjölk. Blanda i de torra ingredienserna och rör ihop. Hacka fyllningen i lagom stora bitar och blanda i. Klicka ut i muffinsformar och grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Perfekt att ha i frysen och plocka fram vid behov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar