Till brödet behövs (en långpanna):
1 kg vetemjöl
½ paket jäst
7 dl ljummet vatten
1½ tsk salt
(svarta sesamfrön)
(flingsalt)
olja
ägg för pensling
Lös ut jästen i vattnet och häll sedan i mjölet och saltet. Det blir en ganska kletig deg. Låt jäsa i en timme. Häll sedan olja i botten på en långpanna och stjälp upp degen däri. Olja in händerna och platta ut degen. Strö på sesamfrön och flingsalt om du vill. Det går också utmärkt att ha sesamfröna i själva degen, det provade jag en gång och det blir minst lika snyggt och gott. Ruta in degen i lagom stora bitar om du vill (jag skippade det av tidsbrist på mitt bröd ovan). Låt jäsa en halvtimme till. Pensla till sist med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10 minuter på 275 grader.
Det ser inte ut att vara några speciella ingredienser men blir så himla gott! Rekommenderas varmt!
Ser gott ut..kanske man får pröva på?
SvaraRaderafin blogg :)
Ja, som sagt, rekommenderas varmt. Tack detsamma, var just inne på din blogg och dreglade över några brownies. =)
SvaraRadera