söndag 15 november 2009

Jästpannkaka

I fredags testade jag att göra jästpannkaka. Pannkakssmeten görs på jäst och får sen jäsa en timme innan tillagning. Blev fluffigare än vanliga pannkakor och smakar lite mer åt våffelhållet. Till smet för 3-4 personer behövs:

6 dl mjölk
1 paket jäst
5 dl vetemjöl
lite socker
ännu mindre salt
3 ägg

Värm mjölken så den blir fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och rör sedan i mjölet, socker och salt. Sist vispar du i äggen och ställer åt sidan. Tänk på att det kommer att jäsa ganska mycket så en stor kastrull/skål behövs, ta den största du har.
Värm sedan en stekpanna och stek pannkakorna. Två stycken åt gången blir lagom. Gör man större blir det svårt att vända dom. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar