Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
Rör ihop och låt vila en timme i kylskåp. Tryck sedan ut den i botten på en pajform.
Fyllningen gör jag olika från gång till gång efter vad som finns i mina gömmor. I denna pajen blev det morot, palsternacka, rotselleri och grön paprika, i originalet står det morot, palsternacka, broccoli och röd paprika. Originalet ser aningen godare ut då det blev väldigt färglösa rotsaker denna gång men det blev väldans gott! Originalrecept inom parentes.
3 morötter (4 morötter)
2 palsternackor (1-2 palsternackor)
100 g rotselleri (100 g broccoli)
1 grön paprika (röd)
1 grönsaksbuljongtärning
3 ägg
3 dl turkisk yoghurt (gräddfil)
1 tsk timjan
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl riven ost (3 dl)
Skala och dela rotfrukterna och paprikan i mindre bitar. Lägg rotfrukterna i en gryta och fyll på med vatten och en buljongtärning. När vattnet kokar upp lägger du också i paprikan. Koka i 5-10 minuter tills de mjuknat något. Häll av vattnet och häll i pajformen. Häll på 1 dl ost. Rör ihop ägg, yoghurt och kryddor och häll över. Om man vill kan man nu hälla på ytterligare 2 dl ost men jag skippade det denna gången.
Kör sen in pajen i ugnen på 200 grader i 25 minuter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar